De Visscher Visspecialiteiten
Visrecepten per vissoort
Als u makkelijk wilt eten, kiest u voor vis. Want vis is lekker, gezond en bovendien heel snel klaar. Vis klaarmaken hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Neem maar eens een kijkje in dit onderdeel waarin u verschillende smakelijke visrecepten vindt.
Kies een soort uit de lijst aan de linkerkant of kies een populaire soort hieronder.
Haring
Ieder jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de maanden mei en juni heeft de haring voldoende vet opgebouwd en nog geen hom en kuit gevormd. Haring kan bij mooi weer in mei in enkele dagen zijn vetgehalte opbouwen. Met veel zon kan de haring lekker gedijen.
Garnaal
De Hollandse garnaal is één van de uitgesproken specialiteiten van de Nederlandse visserij. Deze garnalen verschillen niet alleen in kleur en grootte van de andere soorten die in de viswinkel worden aangeboden. Er is ook een duidelijk verschil in smaak en prijs.
Krab
Levende krabben zijn niet altijd makkelijk te koop. Toch zijn er tegenwoordig al heel wat liefhebbers van verse krab. Vooral de scharen zijn in trek. Dat is eigenlijk jammer, want juist in de schaal zit veel lekkers.
Mossel
Mosselen zijn weekdieren, die vooral in de kustgebieden leven. In het voorjaar en de zomer vindt de voortplanting plaats. Het mosselseizoen loopt van juli tot mei, dus niet alleen als de 'r' in de maand zit.
Paling
In Nederland wordt jaarlijks 6 miljoen kilo paling gerookt. Hiervan wordt 60 procent verwerkt tot filets en 40 procent wordt in zijn geheel verkocht. De meeste paling voor de filetmarkt is afkomstig uit kwekerijen en de rest wordt geïmporteerd.
Zalm
De zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien, trekt hij naar zijn geboorterivier toe. Over het algemeen is alle zalm die gerookt en vers verhandeld wordt, afkomstig uit kwekerijen.
Attendeer een kennis
Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.