Vis en zijn seizoenen

Vis_en_zijn_seizoenen.pdf Meer weten? Bekijk dan dit document van het Nederlands Visbureau (1.1 MB).

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.

De Visscher Visspecialiteiten

Viskalender per kwartaal

Dat verse vis de mooiste gerechten oplevert weet iedereen. Maar ook de seizoenen spelen een belangrijke rol. De paaltijden, het weer, de zee waarin de vis is gevangen, het is allemaal van invloed op de kwaliteit van de vis.

Welke vis eet u wanneer? Deze viskalender brengt uitkomst.

April t/m juni

Medio april start het korte seizoen van de Zeeuwse kreeften, dat eind juni eindigt. Begin mei aanvoer van poon, mul, zeebaars en snoekbaars. Eind mei, begin juni: start haringseizoen (Hollandse nieuwe).

Oktober t/m december

Hollandse garnalen, oktober: start platte Zeeuwse oesters, langoustines en rog.

zonsondergang.jpg
boten.jpg