Visrecepten oester

Oesters in kruidenvinaigrette

  • 24 oesters
  • 3 sjalotjes
  • 1 dl. visfond
  • 1 dl. mousserende droge witte wijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • ca. 15 gr. verse kervel
  • 3 takjes selderij
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • witte peper

Bereidingswijze

Oesters openen, uit schelp nemen en vocht opvangen. Helft van schelpen onder koud stromend water schoonboenen en droogdeppen met keukenpapier. Oesters tot gebruik in de koelkast bewaren.

Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In steelpan sjalotjes, 1 dl. oesternat, fond en wijn tot helft laten inkoken. In kommetje kervel en selderij fijnknippen. Ijsbergsla in dunne reepjes snijden.

Schelpen op platte schaal leggen. Slareepjes erover verdeln. Oesters op sla leggen. Olie door saus roeren. Op smaak brengen met peper. Over elke oester ½ eetl. vinaigrette schenken. Garneren met fijngeknipte kervel en selderij.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.