Visrecepten mossel

Mosselen met bacon

  • 2 uien
  • 4 plakken bakbacon van ongeveer 0,5 cm dik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 0,25 liter droge witte wijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g groene olijven met piment
  • 2 kg mosselen
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Uien pellen en fijnsnipperen. Bacon in stukjes snijden. In grote pan olie verhitten. Bacon op zacht vuur ongeveer 5 minuten bakken. Ui toevoegen en nog circa 5 minuten zachtjes meebakken.

Intussen courgette wassen, kroontje verwijderen en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Toevoegen: courgette, gepelde tomaten met vocht, wijn, paprikapoeder, basilicum, oregano en laurierblaadjes. Saus zonder deksel in circa 10 minuten op zacht vuur laten inkoken, af en toe roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren. Olijven in plakjes snijden.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Mosselen onder koud stromend water goed afspoelen. In pan 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en met deksel op pan in circa 8 minuten gaar koken. Intussen saus in circa 5 minuten opnieuw verwarmen.

Olijven door saus scheppen. Met schuimspaan mosselen uit pan nemen. 1 helft van mosselschelp afbreken en mosselen op andere helft op schaal leggen. Helft van saus erover schenken. Bestrooien met kaas. In midden van oven kaas in circa 5 minuten laten smelten. Rest van saus overdoen in sauskom. Serveren met stokbrood.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.