Visrecepten mossel

Mosselen met kruidenboter

  • 300 g gekookte mosselen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 klein vers rood pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • zout
  • 100 g zachte boter
  • 50 g paneermeel

Bereidingswijze

Hak de lente-uitjes, het pepertje en de teentjes knoflook fijn.
Bak ze 3 minuten in de olie op een laag vuur. Voeg het limoen- of citroensap, de koriander en een snufje zout toe. Laten afkoelen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de boter los en voeg het uimengsel toe. Vet 4 kleine ovenvaste schaaltjes in met de kruidenboter.

Schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover. Zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.

Wijntip

Alsace Sylvaner, lichte, frisse, fruitige witte wijn.

mosselen_kruidenboter.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.