Visrecepten mossel

Mosselen met tuinbonen en chorizo

  • 1 pak diepvries tuinbonen (400 gram)
  • 2 rode uien
  • 150 gram chorizo (dikke plakken)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml. droge witte wijn
  • Ā½ ltr. blik stukjes tomaat
  • 2 kilo mosselen

Bereidingswijze

Laat de tuinbonen ontdooien. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de chorizo in stukjes.

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uiringen zacht en glazig. Bak de uitgeperste tenen knoflook even mee. Voeg de wijn, de tuinbonen en de tomaatstukjes met het sap toe. Breng aan de kook. Doe de chorizo en de mosselen in de pan. Als alle mosselen open zijn is het gerecht klaar.

Lekker met warm stokbrood.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.