Visrecepten mossel

Mosselsoep met bier

  • 400 g aardappelen
  • 6 bosuitjes
  • 25 g boter
  • 2 theel. mosterd
  • 11/2 visbouillontablet
  • 2 dl. witbier
  • 250 g gekookte mosselen
  • zout en peper
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

In pan boter smelten. Aardappel, mosterd en helft van bosui erdoor scheppen en ca. 5 min. afgedekt zachtjes smoren. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 6 dl. water en bier toevoegen. Aan de kook brengen en aardappels in nog ca. 7 min. zachtjes gaarkoken.

Met staafmixer geheel pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Mosselen en rest van bosui erdoor roeren. Soep nog 3 min. zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Basilicum in dunne reepjes snijden.

Mosselsoep in 4 diepe borden scheppen. Basilicumreepjes erin strooien. Serveren met stokbrood.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.