Visrecepten mossel

Zuurkool-mosselschotel

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 50 g boter
  • 1 kg mosselen
  • 1 ½ dl. witte wijn
  • 600 g aardappelen geschild
  • zout, peper
  • 40 g boter
  • 1 dl. slagroom
  • 1 ei
  • 500 g zuurkool
  • 100 g zuurkoolspek in blokjes
  • 10 draadjes saffraan
  • 3 eetl. fijngesneden bladselderij
  • 50 g paneermeel

Bereidingswijze

Groenten in dunne reepjes van 5 cm. snijden. In grote pan groenten met laurier in boter ca. 5 min. stoven. Mosselen en wijn toevoegen en afgedekt 5-10 min. laten stoven tot alle mosselen opengaan. Tussentijds omschudden.

Mosselen uit pan scheppen en uit schelpen halen. Kookvocht zeven en bewaren. Groentereepjes bewaren.

Aardappels in zout gaar koken, afgieten en droogstomen. Aardappelen pureren en mengen met boter, slagroom, ei, zout en peper.

Zuurkool met spek, saffraan en 2 dl. mosselvochtin ca. 45 min. gaar stoven tot vocht verdampt is.

Oven voorverwarmen op 150 graden. Zuurkool in schaal leggen. Mosselen en groentereepjes erover verdelen. Aardappelpuree erover verdelen. Selderij met paneermeel mengen en over puree strooien. Gerecht in midden van oven ca. 45 min. gratineren.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.