Visrecepten mossel

Risotto met mosselen

  • 50 g boter
  • 175 g uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 225 g risotto rijst
  • 4 ½ dl. witte wijn
  • 4 ½ dl. hete vis- of groentebouillon
  • 3 eetl. pesto
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 ½ kg verse mosselen of 350 g gekookte mosselen

Bereidingswijze

25 g boter smelten en ui hierin ca. 5 min. zachtjes bakken, zonder te laten kleuren. 2 teentjes knoflook en rijst toevoegen en al roerende 3 min. meebakken. 3 dl. wijn en hete bouillon in delen aan rijst toevoegen en vocht op middelhoog vuur al roerende laten verdampen. Pas nieuw deel vocht toevoegen als vorige geheel verdampt is (kooktijd ca. 25 min.).

Pesto, parmezaanse kaas en 2 eetl. peterselie erdoor roeren. Risotto afgedekt warmhouden. In ruime pan 25 g boter smelten. 2 teentjes knoflook, 1 ½ dl. wijn en mosselen in schelp toevoegen en met deksel op pan aan de kook brengen.

Mosselen ca. 8 min. laten koken tot ze allemaal open zijn, pan regelmatig schudden. Mosselen die niet open zijn gegaan verwijderen.

Risotto over borden verdelen. Mosselen op risotto scheppen en kookvocht over risotto verdelen. Gekookte mosselen zacht verwarmen in 1 ½ dl. witte wijn en daarna over risotto verdelen. Wijn ook over risotto verdelen. Bestrooien met 2 eetl. peterselie.

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.