Visrecepten krab

Visflensjes

  • 250 g surimi krabvleesstukjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 zakje (ca. 150 g) geraspte wortel
  • 200 g pannenkoekenmix
  • 1/2l melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 50 g veldsla

Bereidingswijze

Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel. Doe de pannenkoekenmix in een schaal, voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Roer er dan de rest van de melk en het ei door. Smelt de boter in een kleine koekenpan. Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden. Schep een juslepel beslag in de pan, wacht tot de onderkant van het flensje bruin en de bovenkant droog is. Keer het flensje om en bak de andere kant bruin. Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes. Houd de flensjes terwijl je de andere bakt afgedekt onder folie warm. Bedek de flensjes elk met 4 eetlepels krabsalade, leg er wat veldsla op en rol de flensjes op.

Vistip

Vervang de surimi door roze garnalen of plakjes gerookte zalm.

visflensjes.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.