Attendeer een kennis

Via de pagina Attendeer een kennis kunt u iemand anders eenvoudig op de hoogte stellen van deze website.

Viskalender

April, mei en juni

Medio april start het korte seizoen van de Zeeuwse kreeften, dat eind juni eindigt. Begin mei aanvoer van poon, mul, zeebaars en snoekbaars. Eind mei, begin juni: start haringseizoen (Hollandse nieuwe).

Mul

Komt voor in de Oostelijke Atlantische oceaan, Middelandse Zee en Zwarte Zee. Behoort tot de zeebarbeelachtigen. In Nederland wordt de vis als bijvangst gevangen. Een typische zomervis. Import uit het Midden-Oosten zorgt ervoor dat de vis het hele jaar verkrijgbaar is.

Zeeduivel

Vanaf maart tot en met september is de zeeduivel van goede kwaliteit. Alleen het staartstuk is geschikt voor consumptie. Komt voor in de Oostelijke Atlantische oceaan, Middelandse Zee en Zwarte Zee.

Rode poon

Vooral in de zomer is er aanvoer van poon, meestal gevangen als bijvangst. Naast rode poon bestaat er grauwe poon, ook wel Engelse poon genoemd. Het is verschil is te voelen aan de zijlijn, dit is bij de grauwe poon duidelijk herkenbaar. Rode poon heeft smakelijk, stevig visvlees. Grauwe poon is veel vlakker van smaak.

Haring

Belangrijke vis voor de sector. Komt voor in de Noordzee, de Atlantische oceaan en in de Oostzee. Doorloopt ieder jaar een cyclus; mager in de wintermaanden en vet in de zomer. Vangst op de Hollandse nieuwe begint in mei en loopt door tot juli. Door invriezen het hele jaar verkrijgbaar.

zonsondergang.jpg
boten.jpg